guiaDOAlella

Lluís Tolosa, sociòleg i escriptor i la Clara Antúnez, sommellier ens ofereixen amb aquest guia una primera aproximació a l’oferta enoturística associada a la DO Alella.

Una destinació que, com expliquen els autors, configura el seu atractiu, a partir de la identitat dels seus vins, blancs marcats pel sauló i per la seva ubicació entre el Mediterrani i la Serralada de la Marina; el paisatge de la vinya, sempre mirant al mar i amb la ciutat de Barcelona com a teló de fons; la història i la cultura del vi, en el cas d’aquest territori amb un patrimoni històric amb referències de fa 2.000 anys; i una oferta enoturística coordinada i especialitzada.

A la guia trobarem una àmplia i atractiva oferta de cellers per visitar, vins i projectes singulars per elaborar vins de la DO Alella. També s’inclouen referències a restaurants que cuiden els vins locals a les seves cartes i allotjaments que ofereixen paquets enoturístics. Podrem consultar visites culturals del vi, especialment a la xarxa de jaciments arqueològics de l’època romana, però també altres propostes de visites. Per finalitzar una selecció de vinateries i botigues especialitzades que col•laboren en la promoció de la DO Alella.

En definitiva un treball que reivindica un territori, que com diu la Carme Ruscadella, al pròleg, conforma una realitat ben especial interessant i inspiradora.

Tolosa i Planet, Lluís. Guia d’enoturisme de la DO Alella.Barcelona : LTA, 2014 [veure’n la disponibilitat al catàleg]

Recomanació feta per la Juanma Moreno. Biblioteca Can Pedrals de Granollers.