panama

Janosh és un autor alemany tant estimat com controvertit. Té dues facetes: la de llibres infantils i la d’artista per adults. Ens centrarem en la seva part de literatura infantil i juvenil.

La col·lecció de quatre llibres del petit Ós i el petit Tigre ens obre les portes a un llibre que es pot llegir a diferents nivells de profunditat. Podem llegir-lo com un conte protagonitzat per animalons a qui els passen diverses coses, però també podem aprofundir en la història i treure’n idees filosòfiques sobre l’amistat, la societat, la comunicació…

Oh! Que bonic és Panamà! és la història de dos amics que decideixen començar una aventura per buscar un lloc ben bonic: Panamà. Durant el viatge trobaran diferents personatges, cadascun amb unes intencions concretes i amb un paper important dins la història. Quan finalment arriben al seu destí s’adonen que el camí ha valgut molt la pena.

Però a la història hi passen més coses: algunes es desenvolupen i altres es queden a la imaginació del lector. Algunes et fan reflexionar sobre què tenim, i com ho valorem. Altres et fan desconfiar de la gent. I a partir d’aquí, la conversa que poguem tenir amb els infants lectors i el suc que poguem treure d’aquesta història està a les nostres mans.

Janosch. Oh! Que bonic és Panamà!. Barcelona [etc.] : Hipòtesi [etc.], cop. 2010 [veure’n la disponibilitat al catàleg en català, castellà, gallec, alemany i en ebook]