Catequística_2016

Ballús, Canals, Nolis, Sardà, Rabassa, Gel, Sala, Figueras, Campoy, Aromí, Baños, Batlle, Borràs, Cuní, Galceran, Garreta, Liñan, Llimona, Llobet, Marsa, Puig, Rigalós, Salvatierra, Sola o  Vilaseca són cognoms que, segons explica en Francesc Granell, van lligats a un dels edificis més significatius de Tiana.

En l’article publicat al Programa de festa major del 1987, en Francesc Granell explica com des de la Parròquia i amb la voluntat de molts, es va posar en marxa un projecte com la Catequística, que va servir d’escola quan les Monges encara no s’havien adaptat a la nova escola, i que va saber adaptar-se als canvis que la història va escriure al nostre municipi.

Acabada la Segona Guerra Mundial gent com Feliu Reixach, Antoni Cussó, Robert Campos i els seminaristes Lladós i Matas, van empènyer als altres tianencs a donar vida a la Catequística omplint-la d’activitats ben diverses: catequesi, teatre, cinema, festes infantils, cercles d’estudi, campionats de ping-pong, partits de futbol… fins i tot van començar a publicar la revista “Tiana” (1953-1964).

Amb el rector Ramon Mariné al capdavant de la parròquia de Tiana (1962-69) la Catequística va començar a perdre la força cultural que l’havia caracteritzada (a causa també del context històric que s’anava vivint). Malgrat això encara s’hi feien Jocs Florals o l’Escola d’Adults. Molts tianencs recorden encara concerts de cantautors, partits de bàsquet o les trobades de l’Agrupament Escolta.

I així fins avui, quan “La Catequística” és un dels llocs de Tiana que tothom sap ubicar.

Més informació: