tania

Hi ha dues nenes nòrdiques i pèl-roges que no oblidareu després de llegir-ne les històries: Pippi (Langstrump, Calzaslargas, Mediaslargas) i Tania Val de Lumbre. De la Pippi n’heu sentit a parlar sovint, coneixeu el personatge i la seva autora (Astrid Lindgren). La Tania Val de Lumbre no té la fama de la Pippi (encara). Però doneu-li temps…

Quan comenceu a llegir-ne les històries, us recordarà bastant la Pippi, perquè la Tania és autònoma (tot i viure amb el pare), valenta (només té por dels gossos) i es relaciona amb tothom de forma molt directa (es relaciona sobretot amb adults, perquè a la vall on viu no hi abunden els nens… A mesura que llegiu, anireu coneixent els personatges amb qui conviu la Tania i aprofundireu en les seves relacions, de vegades misterioses. I gaudireu del plaer de llegir i passar-ho bé amb la lectura.

Per tot això, avui us hem copiat l’article que el Pati de Llibres va publicar al seu bloc sobre aquest personatge literari.

Parr, Maria. Tania Val de lumbre. Madrid : Nórdica, 2015 [consulta’n la disponibilitat al catàleg]