La llista dels meus desitjos” de Grégoire Delacourt és una novel·la curta, molt curta de pàgines, molt profunda de contingut i plena d’humanitat. 
La protagonista d’aquesta història és Jocelyne, la Jo, que té una merceria a Arràs i escriu un blog sobre costura que es diu Deuditsdor. 
Les seves millors amigues són dues bessones que regenten el saló de perruqueria i estètica que hi ha al costat de la merceria. El seu marit, que també es diu Jo, Jocelyn, és un home força normalet, i els seus dos fills ja s’han independitzat.

De cop, li toca la loteria -divuit milions d’euros- i pot tenir tot allò que desitja. 

És en aquest moment quan comença a escriure la llista dels seus desitjos i on comença tot una reflexió sobre la felicitat i la vida que porta la nostra protagonista.

En definitiva, una “petita” però gran novel·la, plena de sensibilitat i que et fa reflexionar sobre la felicitat de les coses quotidianes, sobre els valors materials i la seva potencialitat per canviar-te la vida. 

Una petjada d’optimisme en temps de crisi. 
Recomanació feta per la Biblioteca de Masquefa. Extreta de la Biblioteca Virtual
Delacourt, Grégoire. La Llista dels meus desitjos. Barcelona: Edicions 62, 2013 (consulta’n la disponibilitat al catàleg).