Imatge x web biblio

Sota el nom d’“Uff! Quina por!” el mes de juny el dediquem a les pors infantils. El punt de partida ha estat la sessió de contes “Tereseta Escombretes”, amb la narradora Maria Yepes, que ens ha acompanyat el dijous 8 de juny, amb una sessió entranyable que dóna idees als més menuts per combatre les pors i agafar confiança en un mateix.

Els infants experimenten tota mena de pors, que van lligades a les diferents etapes del  desenvolupament i que de fet són necessàries per a créixer i madurar: por a la foscor, als monstres, a quedar-se sol, als desconeguts, a fer el ridícul, a l’aigua, …

Des de la biblioteca pensem que la literatura infantil és una eina meravellosa per ajudar a combatre les pors. Els nens s’identifiquen amb els personatges i viatgen junts amb ells en el procés de superar les pors. Aquesta superació els ajuda a veure’s valents per enfrontar les pròpies pors i descobreixen les estratègies que són capaços de desenvolupar.

Seguint el projecte creat per la Biblioteca Roca Umbert, de Granollers, dins del seu Laboratori de lletres i imatges “No miris sota el llit”, hem treballat les pors amb una exposició creada per l’alumna Marta Fernández, de l’Institut Tiana, a qui agraïm el seu ajut i entusiasme en aquesta proposta.

Trobareu també en paral·lel una mostra de llibres del Racó de mares i pares sobre les pors infantils i un punt de llibre que és una guia de llibres recomanats.

I si encara en voleu saber més, trobareu una guia sobre les emocions infantils, feta per la biblioteca, dins de la Biblioteca Virtual.