promise
Com escriure aquest llibre… tendre? dolç? fantàstic? dur? Doncs la veritat és que es fa difícil buscar un únic adjectiu per aquest relat.
L’autora del text, Wendy Wunder, explica la història d’una noia de 18 que té un càncer i a qui li queda poc temps de vida. Explicat així sembla una novel·la trista però crec que és tot el contrari.
La Cam (la noia jove) se’n va a viure amb la seva mare i la seva germana a Promise, un poblet amagat darrera un Dunki’n’Donuts on tot és possible. I quan dic tot, vull dir tot: que nevi a ple juliol, que uns flamencs apareguin darrera l’escola, que un burro es converteixi en un unicorn… podria ser que també es curés el càncer de la Cam? Això és el que esperen la mare i la germana…
Una manera diferent d’afrontar una malaltia terminal, amb optimisme, amb ganes, amb valor però sense esperances ni il·lusió. Malgrat tot, el llibre aconsegueix traslladar-te l’alegria de viure d’una jove que està descobrint el món.
La vida és dura i curta, però es pot viure intensament. Només cal que valorem les petites coincidències de la vida i que mirem el present com la única cosa important… com diria Kleinbaum… “Carpe diem!”.
Wunder, Wendy. Promise. Barcelona: Galera SAU, 2012 (veure’n la disponibilitat al catàleg).
Recomanació feta per Marta Quer