Musica protagonista

Iniciem un recorregut pel món del cinema: els Itineraris de cinema. Per començar us oferim una tria de pel·lícules on la música n’és la principal protagonista.

Al Prestatge de Cinema de la Biblioteca Virtual hi trobareu una Guia de recursos que us ajudarà a endinsar-vos en aquest itinerari cinematogràfic i alhora musical.

La relació entre els dos protagonistes de la multipremiada “La La Land”, ella és aspirant a actriu i ell és pianista de jazz, és l’exemple perfecte del màgic vincle entre el cinema i la música. L’argument d’aquest film del director Damien Chazelle, melòman boig pel jazz, i la seva actualitat, ens serveix com a pretext per oferir-vos aquesta selecció de pel·lícules que giren al voltant de la música i la creació musical.
S’ha obviat incloure en aquesta selecció, els documentals i biòpics sobre músics i també els films inclosos dins del gènere musical però que no tenen com a argument principal la música, ja que cadascuna d’aquestes categories, per la seva extensió, mereixerien tenir un espai diferenciat.
Visionar aquests films, és una manera amena d’enriquir-se musicalment.

Informació extreta de la Biblioteca Virtual