Agatha Mistery

L’autor d’aquesta col·lecció de llibres que avui us presentem és Sir Steve Stevenson, que és el pseudònim del jove escriptor italià Mario Pasqualotto, psicolingüista i escriptor.

Amb anterioritat, l’autor s’havia dedicat a l’escriptura d’històries de diversos jocs de rol per a editorials britàniques i italianes. En l’actualitat, es dedica de ple a escriure novel·la juvenil.

Agatha Mistery és una sèrie de detectius al més pur estil dels
clàssics dels llibres de misteri com Agatha Christie o SherlockHolmes, destinada però a un públic jove. Cada volum de la col·lecció proposa un misteri o cas per resoldre en un lloc diferent del planeta. D’aquesta manera, els lectors aniran
coneixent altres indrets històrics reals i altres cultures, com per exemple en el primer títol de la col·leció: Egipte.

La protagonista d’aquesta col·lecció de llibres de misteri és Agatha Mistery, una nena de dotze anys, intrèpida i curiosa, qui apunta fins al mínim detall que li crida l’atenció a la seva llibreta, aspirant a novel·lista negra. L’Agatha viu en una gran
mansió a les afores de la ciutat de Londres, passa moltes hores sola, ja que els seus pares són diplomàtics i viatgen sovint. La seva companyia: el seu gat Watson i el seu majordorm Mister Kent, ex-boxejador. Però, la nostra protagonista no s’avorreix mai,
doncs el seu cosí Larry estudia a una prestigiosa escola de detectius i quan té un cas per resoldre… doncs, crida a la seva cosina Agatha i llavors tots quatre marxen i viatgen allà on es presenta el misteri i el cas a resoldre. En aquest primer cas que us
presentem, han de localitzar una petita tableta de l’època faraònica que ha estat robada.

Recomanació feta per Marta Huguet