Tiana negra

S’apropa el Tiana Negra i la Biblioteca Can Baratau es troba de nou submergida en aquest gènere.

Avui en dia la novel·la negra i policíaca catalana està d’enhorabona. Amb uns pares fundadors com Rafael Tasis, Manuel de Pedrolo i Jaume Fuster, el gènere va viure una època d’esplendor als anys vuitanta, amb col·leccions com “Seleccions de la Cua de Palla” i “La Negra”, i autors de la talla d’Andreu Martín o Ferran Torrent. A mitjans els noranta van desaparèixer les col·leccions i el gènere va anar llanguint, fins que amb l’arribada del nou segle retorna “La Negra” i apareixen noves col·leccions com “crims.cat” i “Llibres del Delicte”. Es publiquen antologies que apleguen bona part dels autors actuals, com Crims.cat, Crims.cat 2.0, ambdues editades per Àlex Martín Escribà i Sebastià Bennasar, i Elles també maten, editada per Anna M. Villalonga. A finals de gener té lloc Tiana Negra, el festival de la novel·la negra catalana.

Aquí tens un petit ventall d’autors d’arreu dels Països Catalans, amb històries que van del misteri a la novel·la negra passant per l’humor, i amb arguments de màxima actualitat. No t’ho perdis, seria un crim!