frank4

El repte literari del mes de març us convida a descobrir els diaris personals de la literatura universal.

Els diaris personals com a gènere literari són força presents al llarg del segle XX i han anat desvetllant progressivament l’interès dels lectors. A través dels diaris accedim als sentiments i pensaments dels autors i ens apropen a la seva realitat amb els seus testimonis. Dins de la literatura memorialística hi trobem també altres formats, com són els reculls de cartes o les memòries, tots ells amb un denominador comú, la gran llibertat d’expressió que permeten.

Entre els diaris i epistolaris més coneguts de la literatura universal hi trobareu: Diari, d’Anna Frank, Diaris, de Franz Kafka, Memòries, de Lola Anglada, Fuego: diario amoroso, d’Anaïs Nin, Cartas, de Jane Austen, 84, Charing Cross Road, de Helene Hanff, Diarios: 1660-1669, de Samuel Pepys, Diarios: 1925-1930, de Virginia Woolf, Diarios, de Sylvia Plath, Diarios, d’Andy Warhol, Cartes de guerra i d’exili, de Mercè Rodoreda o Cartes d’amor, de Pere Calders, entre molts altres.