Colordellet2aed.small

Reeditem una recomanació que la biblioteca va publicar a la revista Pànxing Maresme, fa menys d’un any. El llibre s’ho val.

L’Anglaterra rural. Una granja.

Aquí nasqué i hi viu la Mary. 14 anys

La seva família treballa durament a la granja, per a evitar que la fam i la misèria els ensorrin. La Mary  també penca, sense concessions, malgrat la seva cama esguerrada. Sense pausa, un dia rere l’altre; sense temps ni per anar a escola a aprendre de llegir i escriure.

Un dia, el seu pare l’envia a la vicaria a ajudar al servei de la casa i tenir cura de la dona del vicari, que està malalta. Només pel menjar i un llit a les golfes.

  Comença el procés que alliberarà la Mary d’aquesta vida de, gairebé, animal de càrrega. Ella ho explica amb llenguatge punyent, franc i exacte; sense ornaments; tal com li raja. La darrera frase del llibre diu:  i llavors seré lliure.  Tot minúscules, com si no tingués més  importància que munyir una vaca, o escorxar un conill. Com si no tingués cap  importància. Com si no. “

Títol: Color de llet

Autora: Nell Leyshon

Disponible a Can Baratau i a la Xarxa de Biblioteques Municipals