medium_houellebecq4
SUSPÈS EN MOTIU DELS TRES DIES DE DOL DECRETATS PER L’AJUNTAMENT DE TIANA.

Ben aviat us informarem de la nova data.

El Club de Lectura de la biblioteca  (Can Baratau , de Tiana, pels que no ho saben) edita un fulletó artesà i modest; l’anomenem guia de lectura, i preten ser útil per donar alguna informació i breus opinions sobre el llibre protagonista del mes.

Mai fins ara havía coincidit la foto del blog (aquí mateix) amb la de la guia de lectura. Aquest mes, sí;  i és perquè  aquesta imatge de Michel Houellebecq (vegeu-lo a l’esquerra) és genialment definitòria de qui és ( o què és ) aquest escriptor. Un personatge de la seva pròpia literatura, un personatge públic, però de qui mai es pot saber si  és com sembla ser, o si ens està venent una de les múltiples imatges fabricades per ell mateix, i en les quals s’amaga, o es promociona, o se’n fot de tot.
Poeta, assagista, actor, novel·lista, … ; però sobretot algú que viu (  i en viu, diuen) amb la polèmica i una mena de ben mesurada misantropia; però tot això se li “perdona” quan es llegeixen els seus llibres.
Aquest darrer divendres de març, a les 7 del vespre, amb el guiatge d’en Toni Sala, podreu posar en comú allò que us hagi suggerit la lectura de La carte et le territoire (El mapa i el territori), llibre que va suposar a Houellebecq el Premi Goncourt.
A la biblioteca us en prestarem un exemplar en francès, o en català o en espanyol. Al vostre gust.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà