Sabem que trobar el llibre que busques entre més dels 40.000 llibres que tenim a Can Baratau, és complicat! Però els bibliotecaris som gent organitzada i tenim un sistema que ens hi ajuda.

Tots els nostres llibres porten una matrícula que és el que ens ajuda a ordenar-los. És el què tècnicament en diem signatura. A partir d’aquí ja podem localitzar el llibre que volem perquè les signatures estan agrupades a les nostres estanteries (totes les que comencen per “N” estan juntes, igual que les que comencen per “7” o per “8”…).

cretins

A la planta infantil, aquest sistema és encara més fàcil, ja que utilitzem diferents colors en funció de l’edat: blau per a nens de 0 a 6 anys, vermell per lectors de 7 a 10 anys i verd per nens d’11 a 13 anys. I perquè els nens puguin trobar els contes d’aquells temes que més els interessen, hi hem afegit unes icones que ajuden a distingir el conte en funció del tema que tractin: primers coneixements, contes tradicionals, emocions, entorn, família, hàbitls, llibres-joc i rodolins.

 I si malgrat tot no trobeu el vostre llibre, ens ho podeu preguntar i us explicarem un parell de trucs més!