arbre2

Cada cop falta menys per celebrar el Nadal i segurament encara som molts els que tenim els preparatius a mitges. Des de la biblioteca us volem donar un cop de mà, per això us hem preparat una sèrie de recursos que us poden ajudar. Comencem pel principi:

Les felicitacions de Nadal. Cada cop són més les felicitacions de Nadal que s’envien via mail, i la xarxa està plena de webs que et permeten felicitar la teva gent de maneres divertides. Alguns exemples (que ja comencen a ser clàssics) són els elfs de www.elfyourself.com que ballen al ritme de la cançó escollida, o els Reis Mags que t’envien un missatge personalitzat a www.navidadessorprendentes.com. Els més petits, poden enviar una postal a través del Chillias o utilitzar els recursos del web www.totnadal.com, que entre d’altres coses et permet posar un contador per saber quants dies falten perquè arribin els Reis.
Pels més clàssics que volen enviar per correu tradicional la felicitació nadalenca, proposem que doneu un cop d’ull al llibre Felicitaciones navideñas, clásicas y modernas, que a més a més d’explicar-nos com fer les felicitacions, ens dóna plantilles, textos per escriure i fins i tot tipografies!
I posats a fer manualitats, què tal si decorem la casa? Existeix una col•lecció de llibrets petits que es diuen Hobby creativo que ens dónen moltes idees per decorar casa nosatra (i fins i tot per deixar que els més petits ens ajudin en la decoració): corones per la porta, centres per la taula, decoració de taula, calendaris d’advent (tot i que aquest any ja no hi som a temps…). Fins i tot ens pot ajudar a fer els llaços pels regals.
Ara que ja tenim la casa decorada i hem felicitat a la nostra gent, ens queda parar una bona taula. Per això, us convidem a fer un “Curso de doblar servilletas paso a paso”, així aconseguirem tenir uns tovallons originals i que tothom que vegi la nostra taula faci un ooohhhh! ben gran.
Però una bona taula parada sense un bon àpat no serveix de res, així que us proposem començar a fer un bon menú. Tot bon àpat, sempre és millor si comença amb un cóctel com els que podem trobar a Cócteles sin coctelera, que si ens agrada, sempre podem repetir de postres…
De llibres amb receptes n’hi ha molts, per potser destacaríem els següents: “La cuina de Nadal: plats de festa”, aquest llibre està recopilat per la Magda Carlas, metgessa nutricionista i que ens pot donar pistes de com fer un bon àpat sense que això vulgui dir que necessitem sis mesos per cremar tots els greixos que hem menjat. Ara bé, si som dels que preferim els àpats tradicionals com l’escudella i carn d’olla, podem treure’n la recepta del llibre de l’Isma Prados “Cuina x solters” que ens explica de forma molt entenedora, com fer una bona escudella i com hi podem afegir el trinxat, la pilota o fins i tot com podem farcir els galets amb botifarra negra.
Un bon segon, segur que el podem trobar a “Cuina de mercat”, on podem trobar, per exemple, rostit de vedella amb taronja.
Evidentment no hi ha un bon Nadal sense unes bones postres, així que us suggerim que feu un cop d’ull a “Pastissos, gelats i postres” on trobarem una recepta bona per fer un torró de crema o aquest altre llibre, “Les postres de l’àvia”, on podrem aprendre com fer el torró de massapà o de crocant.
I per si encara tenim temps de preparar més coses, podem fer-nos les nostres pròpies joies amb aquest llibre de “Bisutería”.
No cal dir que d’idees, receptes, joies, decoracions… n’hi ha molts més a la biblioteca, així que us convidem a passar per aquí, i buscar la que millor s’adapti als vostres gustos!
Ah! I bon Nadal!