En Ramon Llull va ser un personatge avançat al seu temps. Va viatjar quan ningú ho feia, va explicar contes per ensenyar quan no era la manera habitual de fer-ho, va escriure en català quan no era normal… i les seves històries han guanyat al pas del temps perquè segueixen sent actuals. Potser és per això que no és la primera recomanació que fem d’aquest autor i que li vam dedicar un mes sencer amb la secció Autor del mes.

El llibre que us proposem, és una adaptació del text original pensat per als infants.Les faules que s’hi recullen, són històries que parlen de les relacions entre les persones, de sentiments, de situacions en les quals ens podem sentir identificats. D’aquesta forma podem comprendre (una miqueta) el comportament dels humans. Però el què té d’atractiu aquest llibre és que tot això es fa a través de personatges que són animals i que actuen com persones.
Aquesta edició, amb les il·lustracions de Maria Espluga, agrupa petits contes molt ben il·lustrats que entren per la vista. I un cop el llibre és a les mans dels infants, els podem acompanyar en l’aprenentatge de les lliçons morals que hi ha dins, o podem deixar-los que facin el seu propi camí i busquin els seus propis paral·lelismes amb la seva vida i comencin a filosofar sobre el seu dia a dia i les seves relacions personals.

Llull, Ramon. Faules del llibre de les bèsties. Barcelona: Barcanova, 2016. [veure’n la disponibilitat al catàleg,]

Altres versions disponibles en català i en castellà.