histories

En César Alcalá és escriptor i hisotriador nascut a Barcelona. Aquests dos perfils junts (el d’escriptor i d’historiador) el converteix en una persona amb ganes d’explicar fets que lliguen mitologia i història local.

Històries encantades de Catalunya és un recull de llegendes populars i llegendes desconegudes lligades al territori català. Des de la llegenda de Sant Jordi o la llegenda del pont del dibale, fins a llegendes menys conegudes com la del senyor de Malmercat (Pallars Sobirà).

Cada capítol del llibre és una llegenda diferent. En César Alcalá presenta cada una de les històries posant-les en el seu context, i sovint trobem dues (o fins i tot tres) versions de la llegenda. Quina és certa i quina no? Això no ho sabem però… és que les llegendes, són llegendes! I quan més màgiques i més misterioses, més reals ens semblen de vegades. O és que realment ens imaginem un enorme drac menjant-se una princesa mentre un cavaller dalt d’un cavall li clava una llança?

Siguin certes o no, el que sí que és cert és que les llegendes formen la nostra identitat hitòrica i en aquest llibre en tenim unes quantes (moltes) de recollides i explicades.

Alcalá, César. Històries encantades de Catalunya. Barcelona: Columna, 2011. [veure’n la disponibilitat al catàleg]