Avui dia, un dels principals problemes que ens trobem en la societat actual és el “bullying” o assetjament. Però, en què consisteix? Parlem d’assetjament quan existeix intimidació entre iguals. Es defineix com la violència mantinguda, mental o física guiada per un individu o per un grup, dirigida contra un altre ésser que no és capaç de defensar-se. Malauradament els efectes de l’assetjament sobre la víctima que el pateix poden ser diversos, però són recurrents: pèrdua d’autoestima, la inseguretat que l’impedeix enfrontar-se a l’assetjador, sentiment d’impotència, estats d’angoixa, etc.

I ens preguntem, podem trobar llibres que parlin sobre aquest tema? És possible treure una part positiva a partir dels llibres? Doncs si, la literatura pot ser un gran aliat per tractar l’assetjament amb els més joves. Per això, us proposem una selecció de llibres on es tracta el bullying o assetjament. Són aquests:

Els avantatges de ser un marginat, Stephen Chbosky

Invisible, Eloy Moreno.

Duna : diari d’un estiu, Muriel Villanueva

Un petó de mandarina, Eulàlia Canal

Una cançó de molt lluny, A.F. Harrold

Thornhill : orfenat de noies, Pam Smy

Magus (el mag), Jesús Cortés

Billy Elliot, Melvin Burgess

El Senyor dels anells (trilogia), J.R.R. Tolkien

Els jocs de la fam (trilogia), Suzanne Collins

Harry Potter (7 llibres), J.K Rowling

Matilda, Roald Dahl

Momo, Michael Ende La història interminable, Michael Ende