Per primera vegada, la Biblioteca de Tiana participa en el projecte LiceuBib impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Gran Teatre del Liceu. 

LiceuBib és un projecte que apropa l’òpera als ciutadans  Ens endinsem en algunes de les òperes que el Liceu ofereix cada temporada. Descobrim els compositors, els textos literaris i escoltem fragments de les òperes escollides. Si voleu saber més informació sobre el projecte i la programació de les òperes, podeu consultar LiceuBib.

La primera òpera escollida és Turandot, de Giacomo Puccini. Enguany aquest 2023, es tornarà a representar la mitica òpera amb la mateixa posada en escena que va inaugurar el Liceu l’any 1994 després de l’incendi, produïda per Núria Espert.

Primerament, tindreu una xerrada a càrrec del crític musical Pol Avinyó, que ens endinsarà i ens oferirà molta informació sobre aquesta òpera tan coneguda de Puccini. Aquesta primera trobada tindrà lloc el dimecres 29 de novembre a les 17 h.

Igualment, durant tot el mes de novembre disposareu a la Biblioteca de la millor biografia sobre el compositor italià. Es tracta del llibre: Puccini : su vida y sus obras, de Julian Budden.

I el més important, podrem gaudir de l’òpera al mateix Gran Teatre del Liceu. Podreu veure l’òpera de Turandot el dimecres 13 de desembre. Per a la sortida, des de la Biblioteca acondicionarem un servei de bus d’anada i tornada. Podreu comprar les entrades fins al 3 de novembre, amb un 50% de descompte sobre el seu import. El seu cost serà de 95€ al pis central. No us adormiu, penseu que és una oportunitat única de veure aquesta obra al Liceu i les places per assistir-hi són limitades.