Nou mes, nova recomanació.

Aquest cop el llibre que recomanem és el d’un autor mediàtic. Ángel Martín és humorista, guionista, monologuista, presentador de televisió i últimament és conegut per ser el creador del famós espai de les notícies en dos minuts, que cada matí comparteix per les xarxes socials. Però al seu primer llibre Por si las voces vuelven no parla de la seva vida professional, sinó d’un fet que li va canviar la vida.

Ángel Martín va patir el 2017 un brot psicòtic que el va portar a un psiquiàtric. Al seu llibre explica com va viure el brot des de dins, com diu ell mateix a les xarxes: “Por si las voces vuelven” nació de mi intentando explicar lo que había sido sufrir un brote psicótico y como lo había hecho para empezar remontar”*

El resultat és una obra que permet descobrir com funciona la ment en un estat així, on l’autor provoca al lector amb tot d’exercicis mentals per tal que entengui què pensava o per què actuava d’una manera determinada mentre “estava boig”.

La temàtica, per tant, és ben original. Ara bé, allò que realment fa que aquest llibre s’hagi convertit ràpidament en un bestseller, és el to amb el que està escrit: lleuger, desenfadat, divertit i sobretot amb una gran complicitat de l’autor vers el lector. Es llegeix molt ràpid, no és tràgic ni depriment, no es fa pesat i ha donat visibilitat a una malaltia mental complicada per les persones que la pateixen.

De fet, molta gent s’ha posat en contacte amb l’escriptor per fer-li saber els seus casos i per agrair la valentia de publicar la seva experiència. Això ha portat a Ángel Martín a escriure’n una continuació, que ha publicat recentment: Detrás del ruido, on explica què fa actualment per intentar evitar possibles recaigudes.

Us deixem l’enllaç al catàleg!

*Missatge d’Instagram de l’autor