Al Book club d’aquest mes de març, comentarem el llibre The embassy of Cambodia, de la novel·lista, assagista i contista anglesa Zadie Smith. Val a dir que la seva obra es caracteritza principalment pel seu tractament de l’ètnia, la religió, la identitat cultural, i potser, també pels personatges curiosos i excèntrics que apareixen en les seves novel·les. Al llarg de la seva carrera literària, ha rebut diversos premis i reconeixements, com per exemple, la seva primera novel·la: Dents blanques, va guanyar el Whitbread First Novel Award, el Guardian First Book Award, el James Tait Black Memorial Prize for Fiction, i el Commonwealth Writers’ First Book Award.

En la novel·la que posem en comú en el Book club, The embassy of Cambodia, l’autora ens ofereix un relat breu i directe sobre la protagonista, la Fatou, una noia negra que arriba a Anglaterra i treballa per a una família d’origen indi, és a dir, una nova emigrant treballant per a emigrants ja aposentats en el país d’acollida. Veiem com els immigrants més antics han pujat un graó en l’escala social i contracten els serveis de gent acabada d’arribar.

Us hi esperem!