Coneixeu els cal·ligrames? Sabeu què són? Doncs bé, els cal·ligrames són poemes visuals en els que les paraules “dibuixen” o conformen un personatge, un animal o qualsevol objecte que ens puguem imaginar. La paraula cal·ligrama prové de la combinació entre dues paraules gregues “kállos” que sginifica bellesa i “grammé” que vol dir traç.

Així, en el cas dels cal·ligrames el contingut del poema i la seva representació gràfica van de la mà. Els cal·ligrames ens recorden que no només les paraules es poden llegir, sinó que també es poden mirar. Poden tenir forma, color, textura…

Els cal·ligrames ens permeten fomentar la nostra creativitat combinant la vessant artística i la literària. L’estimulació de la nostra creativitat afavoreix el desenvolupament del nostre autoconeixement, de l’autoestima, la confiança en un mateix, la capacitat per afrontar reptes i dificultats, el pensament divergent…, els quals són aspectes claus pel nostre desenvolupament personal.

Aquesta activitat és conduïda per Catàrtic i pensada per a infants a partir de 6 anys.

Per poder-hi participar, és imprescindible fer la inscripció prèvia a la Biblioteca, mitjançant correu electrònic b.tiana.cb@diba.cat, o bé, trucant al telèfon 93 465 77 41.