De vegades, demanes a algú que et recomani una novel·la i aquest algú et recomana una “novel·la de hippies“.
Va som-hi, llegim-la!
T.C. Boyle va néixer el 1948 als Estats Units i és autor de nombroses obres, sobretot històries curtes. Però també s’ha atrevit amb la novel·la i fins i tot  alguna de les seves obres, ha acabat en un film de ficció (El balnerai de Battle Creek).
Drop city es un llibre ple de contradiccions. Com ho és la vida de qualsevol. Les primeres pàgines són un tornado de festa, drogues i experimentació. Però poc a poc el lector es va situant dins d’aquesta comuna hippie on hi conviuen persones que creuen en la pau i l’amor. 
Però creure en la pau i l’amor no sempre és sinònim de no sentir gelosia, enveja, ràbia… quan hi ha una “poma podrida” dins la comunitat, se l’ha d’expulsar? Si s’expulsa es posen normes i això no lliga amb la vida dels habitants de Drop City… pau i amor!
A més és difícil viure en comunitat, sense normes i amb molta droga i intentar fer-ho ben a prop d’un poble on sí que hi ha normes i no (tanta) droga. Per tant el millor pot ser… marxar a Alaska! Allà segur que ningú els molestarà.
Per altre banda, a Alaska hi ha la gent que, sense ser hippie, viu realment de la natura. Del què la mare naturalesa els dóna. Sense agafar res més del què es necessita.
Un llibre ple de reflexions que fan una lectura molt crítica de la comunitat hippie dels anys 60. Una oda a la vida en comunitat i a conviure respectant al màxim la naturalesa.

T.C. Boyle. Drop City. Barcelona: Mondadori, 2004 (consulta’n la disponibilitat al catàleg)

Recomanació feta per Marta Quer