Dijous 24 d’abril a les 19 h. Acabem el mes d’abril amb una nova sessió del club de lectura en anglès, on de la mà de la coordinadora Laura Patricio, ens endinsarem en l’obra de Virginia Woolf, A room of one’s own.
Adeline Virginia Stephen, més coneguda arreu del món com a Virginia Woolf, fou una escriptora i editora anglesa, considerada com una de les figures més destacades del modernisme literari del segle XX. Així mateix, hem de destacar la seva tècnica de monòleg interior i el seu estil poètic, els quals es consideren com unes de les seves contribucions més importants de la novel·la moderna.
El llibre escollit per comentar en el club, Una cambra pròpia, l’autora, Virginia Woolf ens vol mostrar que una dona amb el mateix talent que William Shakespeare no hauria tingut les mateixes oportunitats que ell per a desenvolupar-se perquè se’ls tancaven les portes.
L’obra, Una cambra pròpia, és el text fundacional sobre la literatura femenina i té el seu punt de partida en les conferències que va donar Virginia Woolf al Newharn College i el al Girton College, dues escoles universitàries per a dones a la Universitat de Cambridge. A més, va ser una de les primeres a fer reflexió sobre què és ser dona, quina i com és la identitat femenina i la relació d’aquesta amb l’art general (literatura, pintura, etc.). L’obra va ser publicada l’any 1929 i reflecteix l’enfocament molt personal de Virginia Woolf a l’hora de parlar de les dones i la novel·la. L’inici se situa en la necessitat per a les dones que volen esdevenir escriptores, de l’existència d’una cambra pròpia amb pany i clau i cinc-centes lliures de renda anuals. No només en el llibre ens parla del status de la dona, sinó també de la intel·ligència creativa, de la naturalesa del geni i de la fatalitat del feixisme.