El més probable és que quan veiem el volum que ocupa aquesta obra, molts de nosaltres passem de llarg. Però aquest cop us recomano fervorosament que no ignoreu aquesta obra del prolífic autor Ken Follett.
El primer volum de la triologia “The Century” se situa cronològicament parlant, a la Primera Guerra Mundial
L’autor té una manera fàcil d’escriure i això permet arribar a la història que se’ns explica sense massa dificultats. La caiguda dels gegants, explica la gran guerra des de tots els bàndols possibles: anglesos, alemanys, francesos… cada família té el seu color polític, el seu país però també té les seves relacions amb persones d’altres colors polítics o orígens nacionals. 
Cadascú reaccions en funció del “bàndol” on està, algunes relacions es trenquen, d’altres es reforcen, n’hi ha que s’han de distanciar però que no desapareixen… i aquí està el secret d’aquesta novel·la: els fets ja els coneixem. Els personatges que van protagonitzar la Primera Guerra mundial també. Que el llibre ens expliqui com ho va viure la gent en primera persona (novel·lada) fa d’aquesta, una lectura ideal per l’època d’estiu.
I si el primer volum d’aquesta triologia parla de la Primera Guerra Mundial, el segon (L’hivern del món), parlarà evidentment de la segona. I el tercer volum? De què parlarà?
La Diputació de Barcelona, ha organitzat una exposició (que ben aviat es podrà veure per diferents biblioteques de la província) per parlar dels canvis que va patir la literatura després de la primera guerra mundial. A més, des de la Biblioteca Virtual, s’ha creat una guia per parlar de la “Guerra de trinxeres“.
Recomanació feta per Marta Quer
Follett, Ken La caiguda dels gegants. Barcelona : Rosa dels Vents, 2010 (consulta’n la disponibilitat al catàleg)

Booktrailer creat per DuttonBooks