Un mes més sou convidats al Club de Lectura de la millor biblioteca de Tiana
     Franz Werfel, aquest pipaire de mirada intensa (vegeu foto), és el protagonista de la sessió del mes d’abril per la seva novel·la Una lletra femenina de color blau pàl·lid
    Aquest austrohongarès que va nèixer a Praga (regne de Bohèmia ) el 1890,  va poder confegir una abundant obra literària tot i que, per ser jueu, va haver de fugir més d’un cop per salvar la vida fins que es va instal·lar a Califòrnia.      
 Contemplada només pel damunt, la novel·la de Werfel que podeu llegir aquest mes no sembla tenir res de gaire especial; una mena de triangle amorós a la Viena d’entregransguerres (admeteu-me el neologisme).           Però com a les típiques metàfores de la ceba, o la carxofa o la matrioska, veureu que fent una lectura desperta van sorgint tot d’idees, sentiments, contextos històrics, ….  Fins i tot si, d’alguna manera, us féssiu solidaris amb els sentiments del protagonista principal, se us poden remoure emocions amagades ben endins, i que si estaven soterrades era per alguna causa.
   Heus ací, doncs, un llibre d’aparença petita  que conté molta teca; i bona.  A veure si s’adiu bé al vostre paladar.  
     La nostra guia de lectura us prepararà una mica per l’àpat que, com sempre, conduirà en Toni Sala.
    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *