Henri Brunel ens ofereix una bona tria de contes zen: indis, xinesos i japonesos… les històries de la dona de glaç, del mirall màgic, de la lluna en una galleda vella, entre d’altres, petits contes que ens traslladen a un món encantat i meravellós. 

Però, què és el Zen? És una actitud mental, una manera diferent de comprendre la realitat, sense prejudicis ni condicionaments emocionals.

Els contes zen es caracteritzen per la seva simplicitat total, per l’humor, l’absurd, la subtilesa, la provocació i també per la lucidesa, la tendresa, la compassió i el silenci.

Henri Brunel, gran coneixedor del Zen i reconegut professor de ioga, té la capacitat de saber transmetre, en les seves adaptacions, l’essència dels contes zen. 

Enmig del tràfec de cada dia, us convidem a fer un parèntesi i a submergir-vos en la seva lectura, de ben segur que us aportaran una estona de tranquil·litat.

I si voleu saber-ne més, o de temes relacionats, feu també un cop d’ull a la secció Hàbits saludables, dins de la Biblioteca i al prestatge virtual de Salut, dins de la Biblioteca Virtual

Brunel, Henri. Els millors contes Zen. Barcelona: La Campana, Bambú, 2006. (Consulta’n la disponibilitat al catàleg)
Recomanació feta per Núria Fàbregas