James Mayhew és un reconegut i premiat il·lustrador britànic, alhora que és un entusiasta del món de l’art i de la música. Recentment, ha col·laborat i ha presentat concerts per a nens amb moltes orquestres, incorporant música en viu, narració i il·lustració. Dins dels diferents vessants artístics, sempre s’ha dedicat als nens i nenes, ha fet arribar el seu entreniment al públic infantil. D’entre la seva obra publicada, podem destacar: Carlota descobreix els impressionistes, Carlota i la Mona Lisa, Contes de l’òpera, La Miranda dóna la volta al món, entre d’altres.

Lindsey Gardiner és també una guardonada autora i il·lustradora britànica, que viu en un estudi a Dundee, Escòcia, en companyia dels seus inseparables gossos, font de la seva inspiració i d’un munt d’idees: la rivalitat entre germans, recerca d’atenció, control d’esfínters, habilitats de la socialització, etc. Entre els seus llibres podem destacar: Quan els dracs somien, Anem a dormir : la Tània i en Max, Àvia, te’n recordes?, Si ets feliç, ja ho saps!, entre d’altres.

Molt sovint en els contes destinats al públic infantil, ens trobem com a personatge principal, un drac. El drac és aquell personatge màgic, que enlluerna per tot el que representa i s’espera d’ell. Des de temps llunyans, els dracs han estat aquells éssers dolents, que treien foc per la boca i es cruspien a aquell qui és posava per devant. I en canvi, en aquest conte, com pot succeir en algun altre, vol trencar amb aquest estereotip, vol trencar aquells prejudicis i això fa que el conte esdevingui més i més bonic! Ens presenta el drac com aquell animalet petitó que se sent mancat d’estimació, ningú vol compartir aventures amb ell, coneix la soledat com molts infants i adults d’aquest món. Pot semblar molt valent i fort, però també coneix aquest sentiment… però, potser descobrirà una llum al final del túnel…, no tot sempre és negre, sempre hi ha un espai per l’amor.

Mayhew, James. Qui vol un drac. Barcelona: Blume, 2005