Les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella amplien el seu territori


La vuitena edició de les Jornades arriben a vint-i-dos municipis i incorporen enguany restaurants de Barcelona, Mataró, Granollers, Montmeló i Vilassar de Mar.
 
Les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella segueixen creixent i ampliant el seu àmbit d’influència. Una cinquantena de restaurants de vint-i-dos municipis del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès ofereixen durant tot el mes de març les seves propostes culinàries harmonitzades amb vins de la DO Alella.
 
L’objectiu de les Jornades és múltiple. Per una banda es treballa per generar sentiment de pertinença del ciutadà dels municipis que integren la DO Alella envers la seva denominació d’origen i, per l’altre, l’esdeveniment contribueix que els restaurants de la zona nodreixin les seves cartes de vins del territori. A més, tot plegat dinamitza l’economia local, una qüestió vital, especialment en temps de crisi. 

Els municipis de la DO Alella es caracteritzen per una alta concentració de restaurants de qualitat, alguns dels quals han esdevingut referència tant
al Maresme i el Vallès, com per als ciutadans del Barcelonès.

Els municipis DO Alella participants són Alella, Cabrils, El Masnou, Martorelles, Montgat, Montornès del Vallès, Premià de Mar, La Roca del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt.
Els municipis de l’entorn de la DO Alella participants són Barcelona, Granollers, Mataró, Montmeló, Pineda de Mar, Vilassar de Mar, Arenys de Munt i Canet de Mar. Els restaurants d’aquestes localitats s’han sumat a les jornades perquè consideren que aquesta iniciativa els brinda una oportunitat de negoci, aprofitant la qualitat i reconeixement que, cada dia més, tenen els vins de proximitat… els de la Denominació d’Origen Alella.
 
El programa de les Jornades, en format PDF, es pot descarregar de la pàgina www.doalella.cat

nota de premsa facilitada per la DO Alella
Si voleu endinsar-vos en aquest món vitivinicola, us recomanem que consulteu el prestatge virtual de Cuina i Vins que us oferim des de la biblioteca. I també podeu consultar la programació d’actes de Les biblioteques amb DO de la Generalitat de Catalunya.