Cada any, la Biblioteca ens marquem uns objectius que volem complir durant el 2013. És la manera que tenim per explicar-vos com gestionem els recursos dels quals disposem per tal de convertir-los en el màxim d’eficaços possibles. 
La premissa de la qual parteixen tots els objectius és la que defineix el Manifest de la IFLA per la Biblioteca Pública:

La biblioteca pública, l’accés local cap al coneixement, proporciona les condicions
bàsiques per aprendre al llarg dels anys, per decidir lliurement i per al desenvolupament
cultural de l’individu i dels col·lectius.
Analitzant la situació actual del nostre municipi, i mirant els recursos dels quals ja disposem a la biblioteca, durant el 2013 volem, sobretot, potenciar el què ja tenim.
Algunes de les accions que desenvoluparem per aconseguir treure més rendiment als recursos existents són:
– Selecció acurada del fons, elaborant una guia de “Llibres sense pols“, i exposant propostes de qualitat.
– Crear la “Colla dels llibres” per als infants. On es farà una selecció acurada de llibres infantils, que es prestaran amb un incentiu a darrera (pot ser un dibuix per pintar, pot ser un concurs…).
– Aprofitar el material del qual disposem a la col·lecció local de la biblioteca per a enriquir la informació que hi ha de Tiana a la xarxa, especialment a la Viquipèdia, afegint-hi tant fotografies inèdites del nostre municipi com informació contrastada sobre la nostra història.

– Celebració del 15è aniversari de la Biblioteca Can Baratau, durant el mes de juny

Però d’accions n’hi haurà més, si voleu conèixer el detall de tot el què volem fer de cara el 2013, podeu consultar el Pla d’Acció de la Biblioteca Can Baratau.