Suzanne Collins es va iniciar en el món de l’escriptura fent de guionista per sèries juvenils (algunes nominades als premis Emmy), fins que un dia es va llençar a fer el salt a la novel•la escrita per a joves.
Els jocs de la fam” és la primera entrega d’una triologia fantàstica situada en un món de ficció que instintivament situem en el futur. 
En un futur desvallestat per una terrible guerra i organitzat en 12 districtes que serveixen al “Capitoli”. 
Un “Capitoli” que, exercint el seu poder abusiu, organitza anualment un torneig televisiu on cada districte està obligat a enviar-hi un dels seus nois o noies. 
El torneig posa a prova l’esperit de supervivència d’aquests nois. Ningú fins ara, ha estat capaç d’enforntar-se al “Capitoli”… però ara és el torn de Katniss Everdeen
La novel•la es podria descriure com una barreja de la novel•la “Un món feliç” d’Aldous Huxley, el programa de televisió “Gran Hermano“, amb una protagonitsta que es podria comparar amb Joana d’Arc. La barreja sona extranya, però el resultat és una novel•la excel•lent (guanyadora del Premi de literatura Protagonista Jove 2010) plena d’aventures, d’esperit de supervivència, de lluita, de resistència organitzada, d’innocència infantil i de simbolismes. Recentment, a més, s’ha estrenat la pel·lícula de la primera part, i actualment s’està preparant la segona.