Avui iniciem una nova etiqueta al nostre bloc. Es tracta de llibres llegits pels vostres bibliotecaris, amb comentaris i recomanacions. Amb aquesta etiqueta esperem complementar l’oferta de propostes culturals que podeu trobar també a la Biblioteca Virtual, o al bloc de la Comarcal Edicions des d’on es recomanen lectures per a totes les edats i gustos.
El primer llibre que us recomanem, és un conte infantil:
Grindley, Sally. La platja d’en Pere. Barcelona:
Joventut, 2003
L’autora del llibre Sally Grindley va néixer a Woolwich. Al llarg de la seva vida, ha escrit més de 130 llibres, tots ells dedicats als nens, doncs la lectura i les criatures són les seves passions. Han arribat a les nostres mans, títols com: Estimat Max, El gran llibre de l’amistat, Contes de joguines, Contes d’ossets, Contes de la granja, entre d’altres. 
El llibre que avui us recomanem para d’en Pere que vivia envoltat de platges i penya-segats, en un lloc ple de vida. Allà hi vivien també gran quantitat d’ocells com: corbs marins, gavines, ànecs glacials… i d’altres animals marins com unes foques molt juganeres. Però, una nit tot aquest entorn canvià. Un vespre, un petroler es va trencar i va perdre vora la costa la seva càrrega de petroli. En aquell moment va començar el malson pels animals que allà hi vivien i pels que anaven a deixar les seves cries i també pel nostre protagonista, en Pere. Tot aquell espai tan bonic va canviar i es va omplir de taques negres, les foques juganeres i entremaliades tenien els seus ulls tristos i plorosos. Voleu saber si va tornar l’alegria als seus habitants, si van tornar a somriure els animals i en Pere? 
Doncs, us recomanem la lectura d’aquesta història, on descobrireu la importància de cadascú de nosaltres per conservar la natura i tenir cura dels animals.