La Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) posa en marxa el Pregunta a la biblioteca, servei d’informació virtual que atén les consultes d’informació que els ciutadans adrecin, a través d’un formulari web, des del portal de la Biblioteca Virtual
Qualsevol ciutadà de més de 14 anys que disposi de connexió a Internet i adreça electrònica pot plantejar una consulta i, en un termini de 72 hores, rebrà un correu electrònic amb la resposta elaborada pels bibliotecaris de la XBM. 
Pregunta a la biblioteca contestarà tot tipus de preguntes de caràcter general i de qualsevol temàtica i, en especial, aquelles relacionades amb l’àmbit territorial de les comarques de Barcelona. Com a biblioteques públiques, les preguntes responen a interessos en matèria d’informació, de formació i de perfeccionament personal, incloses les relacionades amb el lleure i l’oci. 
L’entrada en funcionament del Pregunta a la biblioteca amplia la prestació de serveis i recursos on-line des de la Biblioteca Virtual que, a més de difondre i promoure els serveis presencials de les biblioteques de la Xarxa, esdevé un espai per donar resposta a les necessitats d’informació, d’aprenentatge i de lleure dels usuaris de forma ininterrompuda i des de qualsevol indret. 

Els usuaris del servei poden fer el seguiment de les seves consultes a través d’un espai personal que es genera a partir de l’adreça electrònica introduïda a la consulta. Des d’aquest espai, també, poden fer cerques a la base del coneixement per consultar si la seva pregunta ja ha estat resposta anteriorment.