“No he salvat mai cap mare en les meves novel·les. Potser per això la meva no sap com posar-se a llegir-me” . Jenn Díaz
Jenn Díaz, és una jove escriptora emergent que sorprèn molt gratament al lector amb la seva maduresa, va debutar amb Belfondo i aquesta és la primera obra que escriu en català.

Mare i filla ens descriu el dia a dia de quatre dones: la mare, dues filles i la tieta que és soltera i viu amb la família. La mort del pare, únic referent masculí de la casa, afecta i transforma les relacions entre elles. La convivència no és gens fàcil i menys quan els caràcters i pensaments de les protagonistes són tan diferents.
És una novel•la coral sobre els lligams familiars on s’exploren les complexes relacions entre, mares, filles, germanes i pares absents. Els sentiments i les emocions de les protagonistes, la maternitat, el matrimoni, les diferents maneres d’entendre la vida i l’amor són alguns dels temes que tracta aquesta apassionant novel•la.
Vam triar llegir aquest llibre en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i realment va ser una molt bona tria. L’obra, escrita en un llenguatge fluid i col•loquial et porta a parlar de molts temes, com la mort, l’avortament, rancúnies, els malentesos…
A més a més ens va acompanyar l’autora a la tertúlia i va ser un valor afegit molt enriquidor. De fet la majoria dels components del club de lectura són dones que podríem ser mares de la Jenn i ens va colpir la visió que té de la vida una persona tan jove.
Recomanem molt aquesta lectura!!!

Recomanació feta per Bib. Pilarin Bayés. Santa Coloma de Cervelló. i publicada a la Biblioteca Virtual

Díaz, Jenn. Mare i filla. Barcelona: Ara llibres, 2015 [veure’n la disponibilitat al catàleg en català, castellà, i ebook]