En José Luis Gallego es podria classificar com un d’aquests autors mediàtics ja que no es pot dir que la seva professió sigui l’escriptura. Més aviat és un naturalista que aprofita totes les eines que té a l’abast  per divulgar el seu coneixement científic sobre el medi ambient i sobre petits canvis d’hàbit que poden ajudar al planeta. Ha col·laborat en programes com Els matins de TV3, Julia en la Onda, MeteoMauri entre d’altres i això l’ha fet visible en moltes llars catalanes. Aprofitant aquesta notorietat mediàtica, treu al mercat el seu segon llibre: Contes per canviar el món.

Entre llibre de contes per a nois i noies i llibre de divulgació medi ambiental, en José Luis Gallego ens explica petites històries sobre temes com l’ús del transport privat, la contaminació lumínica, les espècies invasores…

Un conte-llibre que podrem utilitzar quan volguem parlar de temes com la mobilitat sostenible, les energies renovables, les espècies invasores… o simplement, quan volguem llegir contes curts amb rerefons ambiental.

Gallego, José Luís. Contes per canviar el món. Barcelona : Viena, 2007 (veure’n disponibilitat al catàleg)