La noia de les estrelles de Roger Tartera

És curiós començar a llegir un llibre i anar fent el mateix viatge que fa el protagonista. Passar pels carrers que coneixes, buscar amb la mirada aquella casa que ja no hi és, entrar al bar de la plaça de la vila… i és que “La noia de les estrelles” passa a Tiziana, és a dir a Tiana.
És una història dura, però que t’enganxa des de la primera pàgina. El protagonista de la història arriba al seu poble dos anys després d’haver-ne marxat, i comprova com tot (o quasi tot) ha canviat, però les persones segueixen sent les mateixes (les que queden). I els problemes no han desaparegut.
Parla de la lluita d’un exdrogaddicte per mantenir-se net, de les relacions que s’estableixen amb la família i els amics però deixa entreveure també com la societat ha “normalitzat” les drogues i com, sense ni adonar-nos-en, n’estem constantment envoltats. Ell ha de fer un esforç per menjar-se unes tapes a Donosti però no prendre un xacolí, anar a veure uns amics i no fer un glop de cervesa ni beure una copa de vi. Per no parlar d’altres drogues il·legals però que igualment li passen per davant de la cara.
En la meva opinió és un llibre dur, però de superació constant. Si voleu saber-ne més o parlar amb l’autor, només cal que vingueu aquest divendres a la Biblioteca de Can Baratau, on en Roger Tartera farà la presentació del llibre a les 19h.