Per quin motiu recomanem un llibre d’en Sierra i Fabra? Perquè agrada molt als lectors joves? Perquè és un bon escriptor ? Perquè ha venut milions de llibres? Milions, sí; de debò. 

En Gustav és un orfe que malviu a Lió a finals del segle XIX. Un dia, des del galliner d’un teatre, assisteix fascinat a una sessió de ventrilòquia que té molt de màgic. El professor Palermo fa parlar un giny metàl·lic que és capaç d’endevinar dades i de dissertar sobre els temes més variats. El nen aconsegueix introduir-se en la minúscula troupe. Un cop li revelen…  .     No direm res més per no espatllar-vos la lectura.

 

Entreu en aquest llibre mitjançant ebiblio i potser trobareu quina resposta és la bona. O potser les tres ho són?     L’obra va guanyar el Premi La Galera Joves Lectors 2013, escollit per un jurat de més de 200 nois i noies.