Brilla per tot el bosc, amb la llum del sol, les papallones de colors. Qui no s’ha quedat mai embadalit mirant una papallona? Però, us heu preguntat mai quants anys viuen les papallones? O quantes espècies diferents hi ha arreu del món? El seu cicle biològic és fascinant: ou, eruga, crisàlide i finalment, papallona.

Les papallones són insectes molt sensibles als canvis. La conservació de les papallones depèn del seu hàbitat natural. La transformació dels paisatges, l’ús d’insecticides, els incendis forestals i el canvi climàtic podrien acabar amb els biotips naturals de les papallones.  Les papallones són els millors bioindicadors animals reconeguts per la Unió Europea.

Enguany, us hem preparat una guia sobre les papallones per tal que pugueu conèixer les diferents espècies, les seves característiques i les seves pecularietats, la seva funció en el medi natural i en el planeta. Que tingueu una bona lectura!

Papallones…