Aquest cicle del club de lectura 2021-2022 el dedicarem a escriptors austriacs i per començar, en Toni Sala ens proposa un dels grans escriptors nascuts en aquest pais, Stefan Zweig. Va ser un escriptor enormement popular, tant en el vessant de novel·lista com en el d’assagista i biògraf. La seva capacitat narrativa, la perícia i la delicadesa en la descripció dels sentiments el fan un narrador fascinant i captivador, que és capaç de seduir-nos des de les primeres línies i de deixar-nos en suspens fins al punt final.

L’any 1929, en ple ascens del nazisme, Stefan Zweig va publicar, sota el títol “Petita crònica. Quatre narracions”, un recull de relats breus. Tot i la diversitat temàtica de cadascuna de les quatre narracions, aquest llibre constituiex una crònica literària de l’Europa d’entreguerres amb un fort component autobiogràfic. Dels quatre relats – “La col·lecció invisible”, “Un episodi del llac de Ginebra”, “Leporell” i “El llibreter Mendel” -, aquest darrer ha gaudit d’un èxit especial i s’ha consagrat com un cant d’amor als llibres i als llibreters.

Us esperem divendres 29 d’octubre a les 19:00h i aquí teniu la guia de lectura que hem preparat per l’ocasió.