Un llenyataire troba al bosc un tronc congelat: és l’últim vestigi d’un antic camp d’ametllers que va quedar arrasat  El porta a casa i el posa a la vora del foc, tapat amb una manta. Durant la nit el tió explica al foc la seva trista història, i el foc, compassiu, decideix ajudar-lo fent que surti un foc follet del tronc, que donarà poders màgics al tió, a més d’una certa aparença humana. Al dia següent la família es trobarà amb un tió que els explicarà el ritual de tustar-lo amb un bastó per a que surtin aliments (sobre tot ametlles i torrons!) i altres regals. El tió serà l’alegria de les festes nadalenques. Al final el tió farà el seu últim regal en forma de cendres fertilitzants que possibilitaran el naixement de nous arbres amb fruit i que els anys següents pugui repetir-se la màgia del tió de Nadal.

A càrrec de Keke Shuga

Per a infants a partir de 4 anys