Adrian Tchaikovsky és un escriptor de fantasia i ciència ficció anglès, conegut per la seva decalogia de fantasia Shadows of the Apts i guanyador del premi Arthur C. Clarke el 2016 per la novel·la Children of Time. 

Acostuma a alternar novel·les o sagues més complexes amb llibres com el que ens ocupa, més senzills però que alhora fan reflexionar.

A Antic Llinatge, Tchaikovsky parteix d’una famosa frase d’Arthur C. Clarke: Qualsevol tecnologia avançada és indistingible de la màgia. Amb aquest enfocament, l’autor ens ofereix una original història ambientada en un planeta llunyà, on un antropòleg estudia els descendents dels primers colons espacials, que han viscut generacions sense tecnologia, i com els ajuda a salvar el seu món. El contrast entre la seva percepció realista i científica amb la cultura de la màgia que impera al planeta aporta una visió dual de la realitat molt interessant, que ens fa adonar que mai hi ha una sola manera d’entendre les coses.

A la biblioteca tenim també la novel·la Trescafocs, del mateix autor.