hatornat
Què passaria si Adolf Hitler no fos mort i es despertés enmig d’un descampat a Berlín l’any 2011? Com actuaria Hitler a l’obrir els ulls desorientat en una època i societat diferents a les que havia viscut fins al moment? Com reaccionaria aquesta societat al veure aquest personatge que teòricament fa anys que és mort?

Enllaçant la ficció de la novel·la amb la societat actual… com reaccionaria la gent al saber que una figura com Hitler, amb tants assassinats a la seva esquena, és tractada d’una forma irònica i diferent a la qual s’acostuma a fer habitualment?
Polèmica i controvèrsia són dues paraules que podrien definir la sortida
d’aquest llibre a Alemanya. Best seller a Alemanya i traduït
posteriorment a molts idiomes, part dels alemanys (i no alemanys) han
considerat que una visió satírica i esperpèntica sobre el personatge
minoritza tots els mals que va fer, quan en realitat és una crítica cap
al personatge i, per què no, alhora també cap a la societat alemanya
actual.

L’argument del llibre millor no desvetllar-lo gaire, simplement la recomanació que es pot donar al lector és que es deixi endur per les paraules, descobrint poc a poc situacions esperpèntiques que poc es podria imaginar abans de llegir aquest llibre. 
Més informació:

 

Recomanat per Bib. del Nord. Sabadell.