Dijous 8 de febrer a les 19:00h, el Club du livre es torna a reunir, aquest cop per comentar la novel·la Juste avant le bonheur, d’Agnès Ledig 

Agnès Ledig és comadrona i escriptora a la regió francesa d’Alsàcia. Va començar a escriure quan el seu fill emmalaltí de leucèmia el 2005 i ella va voler comunicar el progrés de la malaltia a través d’uns butlletins. Des de llavors ha escrit diverses novel·les. La que ens ocupa va guanyar el Premi Maison de la Presse del 2013 (atorgat pel Sindicat Nacional dels Dipositaris de Premsa).

La novel·la reflecteix en cert sentit el que va passar l’autora a través d’uns personatges i d’una història que volen aportar esperança en els moments difícils. L’argument és el següent:

“Amb tan sols vint anys, Julie és caixera d’un supermercat on aguanta les impertinències i l’assetjament del seu cap per por a perdre la feina. No s’ho pot permetre, necessita la feina. És mare soltera i ha de valer-se per ella mateixa ja que la seva família li va girar l’esquena quan es va quedar embarassada del petit Lulú, un nen de tres anys meravellós. Però un dia un desconegut li dona un cop de mà en un acte de pura generositat. Commogut per la seva situació familiar, Paul, un client del supermercat, la convida espontàniament a passar amb el nen uns dies a la costa bretona amb ell i el seu fill Jérôme. Al principi Julie no ho veu massa clar però al final la jove mare acaba acceptant la proposta sense saber que aquestes vacances canviaran els seus destins per sempre”. (Text de la contraportada de l’edició en castellà)

Ens veiem dijous!