Eso NO ESTABA en mi libro del Barça

Per què vestim de blaugrana? o per què el FCB és més que un club? Com va sorgir l’apel·latiu Barça? Qui van ser els ídols futbolístics dels nostres avis? Quin és el curiós origen del Dream Team? Gamper va ser el primer president? Què va passar en realitat al voltant del fitxatge de Di Stéfano? Quines han estat les jugades més apoteòsiques de l’epopeia culer? Com passem de disputar partits a camps de futbol improvisats a tenir l’estadi més gran d’Europa?

Darrere de l’escut s’hi amaga la llegenda d’un club. Des de la mítica nota en un diari amb què Gamper va anunciar la fundació de l’equip fins al triplet de Luis Enrique han transcorregut més de 100 anys plens de mites colossals, de gestes èpiques, de victòries pírriques, d’anècdotes hilarants i de derrotes incomprensibles que han quedat ocultes a la boira de la memòria, però que han marcat la identitat del club més gran del món del futbol. Una apassionant lectura que us traslladarà a les antigues grades de Les Corts, us farà gaudir del mític Barça de les Cinc Copes, del gol d’Iniesta, de la falta de Koeman a Wembley o del sextet de Guardiola, que us farà patir amb la derrota de la final dels pals quadrats i vibrar amb el record del Bernabéu dret aplaudint Ronaldinho. Descobrireu per què el Barça no és tan sols el nom d’un equip o un estil inimitable de joc, sinó una forma pròpia i genuïna de sentir els colors.

Els culers d’avui som hereus d’un llegat futbolístic prodigiós que ha aconseguit erigir-se com l’estendard d’una filosofia de futbol única i reconeguda a tot el món, la màxima del qual és que el com és més important que el què. Doncs per guanyar hi ha molts camins, però només un condueix a l’eternitat.

Dissabte 6 d’abril a les 12h. A càrrec de Gerai Puig.

Organitza Penya Barcelonista de Tiana