Aquest mes de maig, al club de lectura coordinat per Toni Sala, comentarem el llibre “La vida feliç” de Sèneca.

Us deixem la guia de lectura amb informació sobre l’autor i les seves obres, a més a més d’un breu resum.

La figura de Sèneca té dues cares diferenciades, la de la seva vida pública i la de la seva filosofia i producció literària, la confrontació de la qual ha creat controvèrsies, ja que són moltes les incoherències i contradiccions. Va ser un home prominent sota els governs de Calígula, Claudi i, sobretot, Neró, i les seves decisions polítiques de vegades s’allunyaven del que inculcava als seus escrits filosòfics i morals, pertanyents a l’estoïcisme tardà.

La fortuna ha estat benèvola amb l’obra de Sèneca, de la qual n’ha perviscut una part considerable, tot i que tinguem notícies de diversos tractats, cartes i poemes que s’han perdut. Entre les seves obres de caràcter filosòfic hi ha les Epístoles morals a Lucili, el conjunt dels Diàlegs i altres tractats, com Sobre la clemència o Sobre els beneficis.

Sobre la vida feliç és un diàleg sobre la virtut, sobre l’ideal estoic d’assolir la felicitat a través de la virtut, no pas del plaer. Només aquesta és la causa de la felicitat, el bé únic. Sèneca confecciona un sistema ètic original que per difondre especialment amb els Diàlegs.

La trobada serà el 24 de maig a les 18.30 h a la sala d’actes de la biblioteca.

No hi falteu!