Aquest mes de juny, el club de lectura en llengua anglesa se celebrarà el pròxim dijous 27 de juny a les 19h, a càrrec de Laura Patricio. En aquesta ocasió, comentarem la lectura French braid d’Anne Tyler.

Anne Tyler és una novel·lista i escriptora de contes nord-americana on . Ha escrit més de 20 novel·les on l’última es titula French Braid. La seva novel·la A Spool of Blue Thread va ser preseleccionada pel premi Man Booker el 2015. Una altra novel·la seva que va ser guardonada el 1989 amb el Premi Pulitzer és Breathing Lessons. És membre de l’Acadèmia Americana d’Arts i Lletres.

La novel·la d’aquest mes, French braid, està basada en una família, Els Garrett, que fan les seves primeres i últimes vacances familiars l’estiu de 1959. Gairebé mai surten de Baltimore, ciutat on viu l’autora actualment, però d’alguna manera mai han estat tan separats. La Mercy té problemes per seguir les seves aspiracions de pintora, cosa que significa menys temps per mantenir la casa del seu marit Robin. Les seves filles adolescents, l’Alice molt estable i la Lily, la boja dels nens, no podien tenir menys en comú. El seu petit, David, ja té la intenció d’escapar de l’òrbita familiar, per raons que cap d’ells entén. No obstant això, a mesura que aquestes vides avancen al llarg de les dècades, les influències dels Garrett sobre els altres s’ofereixen de manera inefable però inconfusible a través de cada generació.

Aquesta història està plena de desgràcia i humor, típica d’Anne Tyler, una novel·la conmovedora i extraordinàriament perspicaç, d’una calidesa i humor trepidants que il·luminen les bondats i crueltats de la nostra vida quotidiana i de les peculiaritats de cada família.

“Una meditació commovedora sobre el pas del temps… una novel·la subversiva en silenci, que aborda els supòsits fonamentals sobre la feminitat, la maternitat i l’envelliment femení”. —Jennifer Haigh, crítica de llibres del New York Times

No t’ho perdis, t’esperem dijous 27 a les 19 h!