Aquest mes de juny, al club de lectura coordinat per Toni Sala, comentarem el llibre “Èdip rei” de Sòfocles.

Us deixem la guia de lectura amb informació sobre l’autor i les seves obres, a més a més d’un breu resum.

Sòfocles va ser un personatge amb una llarga carrera. La primera competició va ser el 468 aC i l’última el 406 aC (amb 90 anys).

L’obra de Sòfocles té com a tema central l’enfrontament entre la llei humana i la llei natural, cosa que genera molts conflictes culturals que representaven la tragèdia grega.

Sinopsi:

«Èdip ha esdevingut rei de Tebes, despres de vencer l’Esfinx i de casar-se amb Iocasta, vídua del rei Laios. Sense saber-ho, Èdip ha mort el seu pare en una baralla quan tornava de Delfos de consultar l’oracle i s’ha casat amb la seva mare.

Una terrible pesta s’ha ensenyorit de Tebes i Èdip cerca les causes de l’infortuni fent una consulta a l’oracle d’Apol·lo a Delfos i tambe a Tiresias, el sacerdot endeví de Tebes.

La resposta es clara: la pesta s’acabarà quan hagi estat venjada la mort de Laios.

Èdip es l’heroi tràgic per antonomàsia: l’home just, intel·ligent, pietós envers els deus, que vol coneixer la veritat pel be del seu poble, costi el que costi; i que no defalleix en l#intent de descobrir-la, malgrat que, a mesura que s’hi apropa, ja intueix que serà la causa de la seva runa. La solució diversa amb que Iocasta i Èdip afrontaran el coneixement de la veritat es tambe el reflex de dues maneres d#encarar les dificultats vitals.»

La trobada serà el 28 de juny a les 18.30 h a la sala d’actes de la biblioteca.

No hi falteu!