Divendres 25 d’octubre a les 18.30 h. Aquest darrer divendres del mes d’octubre, iniciarem les trobades del club de lectura que coordina el professor de literatura catalana i escriptor, Toni Sala i Isern.

L’autor, Robert Walser és un escriptor suís que escrivia en llengua alemanya. Així mateix, se’l considera un dels màxims exponents de la literatura suïssa del segle XX. La seva obra s’endinsa en el dia a dia, en la quotidionitat i en els petits detalls de la vida, amb una expressió formal innovadora que ha influït en autors com: Franz Kafka, Susan Sontag o W. G. Sebald, entre d’altres. D’entre les seves publicacions, destaquen principalment les novel·les de temàtica autobiogràfica: Els germans Tanner, L’ajudant i Jakov von Gunten, escrites totes elles a principis del segle XX quan l’autor vivia a Berlin. Però, val a dir que la seva obra més destacada és la que comentarem en el club de lectura: La passejada, escrita l’any 1917 en plena revolució russa.

En el llibre, un poeta surt de casa. Passeja i observa. L’autor, Robert Walser, passeja com escriu i escriu com passeja. Aquestes dues accions ben diferents es fonen en una de sola. Cada mot és un pas, i cada pas, un mot. De vegades, el passeig s’embolica amb discursos un pèl absurds, típics del llenguatge burocràtic, però altres vegades sembla tenir un to gairebé infantil, de sorpresa i alegria davant del món. Alhora, l’obra també és trista, ja que també és el reflex de l’intent de dissimular la trencadissa interior.