Alzines, roures, faigs, avets, oliveres, pins, … arbres solitaris que trobem enmig d’una plaça, altres amagats en l’espessor d’un bosc, espècies de casa, altres forànies… en aquest llibre els arbres són els veritables protagonistes. Tots són, però, arbres vells, molt vells, alguns fins i tot amb mil·lenis d’història al damunt.
Albert Vicens i Llauradó ens ofereix una bona tria d’excursions arreu de Catalunya, per a fer-les a peu, en bicicleta de muntanya i algunes en cotxe. Van adreçades al públic en general, de qualsevol edat i mínimament acostumat a caminar.
Apropeu-vos a la Grevolosa, una vella fageda osonenca que recorda un bosc de fades, entreu dins del Castanyer Gros d’en Cuc, l’arbre de tronc més gruixut de Catalunya, amb un perímetre de quasi 12 metres o fregueu-vos els ulls per saber que no somieu quan veieu el Pi Gros del Retaule a La Sénia, amb els seus 33 metres d’alçària!

En paraules de l’autor: 
<>

Vicens i Llauradó, Albert. 100 arbres monumentals de Catalunya. Sant Vicenç de Castellet: Farell, 2005 (Veure’n la disponibilitat al catàleg)
 
Recomanació feta per Núria Fàbregas