Del 16 al 24 de novembre se celebra, a nivell europeu la Setmana Europea de la prevenció de residus, amb l’objectiu d’organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.
Una Setmana Europea per: 

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).
A la web de la Setmana, podeu consultar l’agenda d’activitats que s’han organitzat.
Des de Tiana ens hem sumat a la setmana amb 9 accions (que podeu consultar a la web de l’Ajuntament), com ara: un taller de compostatge casolà, un punt d’intercanvi de roba, un taller de malbaratament alimentari, un taller de reparacions d’electrodomèstics o el Racó de l’intercanvi de llibres de la biblioteca Can Baratau.
El racó de l’intercanvi és l’espai de la Biblioteca on podeu triar els llibres que més us agradi i quedar-vos-els… per sempre!
Són llibres que venen de les donacions que ens han fet els usuaris, o de revisions del fons de la biblioteca. 
Com que sovint aquests llibres no tenen lloc a les nostres estanteries (la capacitat de la biblioteca és limitada) us oferim la oportunitat d’allargar-los la vida enduant-vos-els a casa.
No cal que porteu un llibre a canvi, ni tant sols que ens ensenyeu el carnet. Només cal que vingueu, mireu i us endugueu el llibre que més us hagi agradat. Així de senzill.